Salon Des Vacances

3 redenen om dit jaar naar Cuba te reizen!

23 januari 2020 | 2 min

3 redenen om dit jaar naar Cuba te reizen

Cuba is een eiland in de Caraïben, omgeven door de Golf van Mexico, de Atlantische Oceaan en de Caraïbische Zee. Het eiland is de favoriete bestemming van zonnekloppers, levensgenieters en meerwaardezoekers. Waarom? Daarom!  

  • De zon schijnt (bijna) altijd in Cuba

De beste reistijd voor Cuba is november tot en met april. De herfstvakantie, kerstvakantie, krokusvakantie én de paasvakantie zijn dus hét moment om te gaan. Meer nog: november is een topmaand om door Cuba te trekken. Het is er dan droog, warm en je hebt geen overvloed aan toeristen. Het voordeel van dit zonovergoten eiland? Je kan lange strandwandelingen maken, die beginnen of eindigen met een onvergetelijke #instaproof zonsopgang of zonsondergang.

  • Tik, tak, tok: de tijd tikt hier trager

Mañana, mañana. Laat je stress thuis, want in Cuba leven ze graag traag. Ideaal voor wie even op adem wil komen, ver weg van de dagelijkse hectiek. Neem de tijd om de steden en de natuur te verkennen op het ritme van de plaatselijke bewoners. In steden zoals Havana, Trinidad en Cienfuegos stelen oldtimers de show. Op de muren ontdek je streetart die “la revolución” levendig houdt.

  • A bailar: het is hier elke dag feest

De mensen zijn hier niet alleen behulpzaam en vriendelijk, ook als je geen Spaans kan. Ze houden er ook van om te dansen, dansen, dansen. Niet alleen salsa passeert de revue. De mambo en de rumba zijn ook rrrazend populair in Cuba. Geen idee hoe je die danst? Laat je leiden door een van de vele Cubanen die je maar al te graag onder de arm nemen – al dan niet met een cuba libre, mojito of sigaar bij de hand. 

Meer weten?

Cuba is dit jaar gastland op het vakantiesalon.