Salon Des Vacances

Cruises top tips!

15 januari 2020 | 2 min

Cruises top tips!

Sail away: alles wat je wilt weten over cruises

Wakker worden, de gordijnen openschuiven en uitkijken over een fantastische diepblauwe zee … Aaaaaah! Verschillende steden en bezienswaardigheden bezoeken, maar wel maar één keer je koffer in en uitpakken. Ideaal! Om nog maar te zwijgen van een hele verzameling aan entertainmentmogelijkheden, winkels, restaurants, sportfaciliteiten en spa’s die je gewoon binnen handbereik hebt. Ja, een cruiseschip kan echt het paradijs op aarde zijn. Spreekt zo’n cruise je wel aan, maar weet je niet waar te beginnen? Dan geven we je graag alvast enkele tips en tricks mee. 

Maak je keuze

Voor een keer is kiezen niet gelijk aan verliezen. Er zijn immers zoveel verschillende soorten cruises op de markt, dat je echt even je tijd moet nemen om te beslissen welke cruise bij jou past. De verschillende maatschappijen bieden verschillende bestemmingen en periodes aan. Maar er zijn ook heel wat verschillen tussen de schepen en de invulling van elke reis. Sommige cruises zijn bewust afgestemd op families, terwijl anderen eerder op volwassenen zonder kinderen gericht zijn. En er zijn zelfs heuse themacruises. Het loont dan ook de moeite om rustig rond te kijken en een weloverwogen keuze te maken. Op het Vakantiesalon kunnen we je alvast een handje helpen, want je vindt er maar liefst 9 maatschappijen. 

Kamerkeuze

Heb je beslist welke cruise het wordt? Dan staat er je nog een keuze te wachten. De kamers op een cruiseschip zijn immers erg verschillend. Zo kan je kiezen tussen binnen- en buitenkamers. Doorgaans is er een duidelijk prijsverschil, dus je moet voor jezelf afwegen wat het belangrijkste is. Ben jij alleen op je kamer om te slapen of wil jij je ook rustig kunnen terugtrekken op een kamer met balkon en zicht op zee? Natuurlijk zijn er ook nog allerlei suites beschikbaar. Een tweede keuze om rekening mee te houden, dus.

Inpakken maar!

Cruises zijn ideaal voor iedereen die niet van inpakken houdt. Want hoewel je verschillende plekken bezoekt, moet je maar een keer je koffer in- en uitpakken. Maar let op: houd er rekening mee dat je voorzien moet zijn op verschillende omstandigheden. Zo zal je misschien naar je vertrekhaven vliegen, waar het mogelijk veel warmer is dan in je vertrekland. Of de weersomstandigheden variëren op de verschillende tussenstops. Laagjes zijn de boodschap! En vergeet zeker geen handbagage te voorzien met je absolute essentials, want op zo’n groot schip kan het soms even duren voor je bagage wordt afgeleverd op je kamer.

Wie plant, die wint

Als je dat wil, dan hoef je op een cruiseschip geen enkel moment stil te zitten. Er zijn talloze activiteiten voorzien voor de gasten, op zowat elk moment van de dag. Voor veel activiteiten kan je wel vooraf al reserveren. Bekijk dus voor vertrek al het programma en probeer de activiteiten die je zeker niet wil missen al vast te leggen. Zo word je op het moment zelf niet teleurgesteld. En dan … genieten maar!