Salon Des Vacances

De reistrends in 2020

23 januari 2020 | 2 min

De reistrends in 2020

Elk jaar doen andere bestemmingen en manieren van reizen het goed. We laten ons als reiziger graag verrassen om de doorsnee toerist te slim af te zijn en onvergetelijke ervaringen te beleven. Laat je alvast inspireren door deze drie trends!

  • Op citytrip naar minder bekende steden

Sinds enkele jaren houden we ervan om meerdere keren per jaar kleinere trips te maken. Lang weekend? Wij zijn weg! Naar de kust, de Ardennen of een toffe stad. Wie de drukte wil vermijden, reist niet langer naar superpopulaire steden zoals Parijs, Londen of Barcelona maar verkiest “tweederangssteden” zoals Bordeaux, Bilbao, Brighton, Dublin, Fez, Innsbruck, Turijn, enzovoort. Minstens even leuk om te ontdekken, maar pakken minder volk. Lees: goedkoper om te reizen! 

  • Duurzaam reizen met de trein, bus, …

Over Innsbruck gesproken: sinds kort kan je er weer met de nachttrein heen vanuit Brussel. De Nightjet vertrekt twee keer per week, je stapt ‘s avonds op en kan ‘s ochtends al de bergen verkennen. Je kan ook verder reizen naar Wenen. Gemakkelijker, goedkoper én duurzamer dan het vliegtuig. Ideaal voor je portemonnee en het milieu. Andere manieren om duurzaam te reizen zijn de bus of de boot.

  • Reizen om je zintuigen te prikkelen

We reizen niet alleen om te ontspannen, maar ook om te ontsnappen aan de stress. Een ideale bestemming om te rust te komen én je zintuigen te prikkelen is Cuba  – dit jaar gastland op het Vakantiesalon. We hebben daarbij niet alleen oog voor de cultuur en de natuur van een land maar ook voor de geuren, kleuren en smaken. En daarvoor is het Midden-Oosten  dan weer de ideale bestemming. Want wat is er leuker dan verdwalen in een soek om uiteindelijk terecht te komen in een lokaal restaurantje?