Salon Des Vacances

Dominicaanse republiek & India: twee topbestemmingen onder de loep

15 januari 2020 | 2 min

India en Dominicaanse Republiek: twee topbestemmingen onder de loep

Welke droombestemmingen staan nog op jouw bucketlist? Fantaseer jij regelmatig over parelwitte stranden en een weergaloos blauwe zee? Droom je van nieuwe geuren, kleuren en smaken overal om je heen? Wil je diep de exotische jungle in trekken? Waar je ook van droomt, op het Vakantiesalon ontdek je tal van bestemmingen die tot je verbeelding spreken. We stellen er alvast twee kort aan je voor. Had je immers al een keer aan India gedacht? Of de Dominicaanse Republiek?

In Hinduism, sadhu, or shadhu is a common term for a mystic, an ascetic, practitioner of yoga (yogi).

India: een bad van culturen

De Republiek India ligt op het Indisch Subcontinent en is voor het grootste deel een schiereiland dat grenst aan de Indische Oceaan en de Golf van Bengalen. Het land omvat meerdere klimaatzones, van een tropisch klimaat in het zuiden tot een gematigd klimaat in het noorden. Bovendien is het grootste deel van het land onderhevig aan een moessonklimaat. India is een van de grootste en meest bevolkte landen ter wereld en herbergt tal van verschillende samenlevingen met hun eigen culturele invloeden. En die cultuur, dat is – als je ’t ons vraagt – dé reden bij uitstek om naar India te trekken. Je wordt er immers blootgesteld aan tal van smaken, kleuren, geuren, gebruiken en tradities die mijlenver verwijderd zijn van wat we in België kennen. Een reis naar India is dan ook een culturele trip om nooit nog te vergeten. Een aanrader! 

Cap Cana seacoast

Dominicaanse Republiek: genieten in de Caraïben

De Dominicaanse Republiek beslaat ongeveer twee derde van het eiland Hispaniola in het Caraïbisch gebied. Het land omvat maar liefst 128 beschermde natuurgebieden, wat meteen al weggeeft hoe wonderlijk mooi het er is. Je vindt er adembenemende watervallen en stuwmeren, maar ook tal van oude steden en historische overblijfselen. De hoofdstad Santo Domingo is de oudste stad van Amerika en werd in 1990 al door UNESCO opgenomen op de Werelderfgoedlijst. Toch is het land bij de meeste mensen vooral gekend omwille van het heerlijke zomerse klimaat. De Dominicaanse Republiek is dan ook al jarenlang een populaire vakantiebestemmingen, vooral bij zonnekloppers die volop willen genieten in luxueuze resorts. Zie jij jezelf al languit genieten?

Ontdek nog meer over India en de Dominicaanse Republiek op het Vakantiesalon.