Salon Des Vacances

Hier had je altijd al van gedroomd: de Dominicaanse Republiek

15 januari 2020 | 2 min

Hier had je altijd al van gedroomd: de Dominicaanse Republiek

Op amper een achttal uren vliegen van ons land ligt een absolute droombestemming. Een land met een fascinerende geschiedenis, een rijke cultuur, onovertroffen natuurpracht en een zomers klimaat. Welkom in de Dominicaanse Republiek. Welkom op je volgende vakantiebestemming!

De Dominicaanse Republiek mag je gerust een paradijs op aarde noemen. Het eiland werd in 1492 al ontdekt door Columbus en heeft daardoor een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Amerika. Tussen de historische bezienswaardigheden door voel je dat het land vandaag meer bruist dan ooit tevoren. Kunst, muziek, festivals en de opzwepende ritmes van de merengue zijn alomtegenwoordig. Om nog maar te zwijgen van de overheerlijke rum, chocolade, koffie en sigaren. Een land voor levensgenieters dus.

Santo Domingo, Dominican Republic.

En genieten kan je in de Dominicaanse Republiek als geen ander. Want van de zowat 1.609 km kustlijn is er maar liefst 402 km aan strand te vinden op het eiland. En zeg niet zomaar strand tegen een Dominicaans strand: dit is de Caraïben op hun best. Het eiland en z’n warme en gastvrije bevolking nodigen je uit om (ecotoeristische) avonturen te beleven in de fantastische nationale parken, bergen, rivieren en langs de uitgestrekte kusten, maar evengoed om je onder te dompelen in de lokale cultuur en volledig tot rust te komen in de vele luxueuze resorts en verblijven.

Want de Dominicaanse Republiek is een toeristische hotspot pur sang. Wist je bijvoorbeeld dat het de nummer 1 is van de golfbestemmingen in de Caraïben en Latijns-Amerika? Maar liefst 25 golfterreinen verwelkomen hun gasten in een bergachtig decor met onwaarschijnlijk groene fairways en langs een adembenemende kustlijn. Een must-visit voor golfers dus, maar ook andere vakantiegangers komen hier meer dan ooit tot rust. Zo is de Dominicaanse Republiek met al z’n idyllische kusten en accommodaties van wereldklasse een topbestemming voor toeristen op zoek naar zon & zen, bruidsparen en zelfs bedrijfsleiders en incentive groepen. 

Cascada El Lim, Las Terrenas

Kortom, de Dominicaanse Republiek heeft alles in huis om van jouw vakantie een echte droomreis te maken. Geweldige service, onvergetelijke accomodaties en natuurschoon waar je jezelf dagenlang in kan verliezen. En met acht internationale luchthavens ben je er zo! Dus, waar wacht je nog op? Laat je op het Vakantiesalon nog meer inspireren door de pracht van de Dominicaanse Republiek en … boeken maar!


Standnummer 03110
Dominicaanse Republiek