Salon Des Vacances

Een motorhome, dat is de wereld ontdekken op jouw ritme

23 januari 2020 | 2 min

Een motorhome, dat is de wereld ontdekken op jouw ritme

Iedereen reist op een andere manier. De ene heeft maanden van tevoren een checklist opgesteld met alle bezienswaardigheden en zet alles op alles om het hele lijstje te kunnen afvinken. De ander wil alleen maar liggen, genieten van de zon en tussendoor misschien (“als het dan echt moet”) een verfrisssende cocktail drinken. En waar sommige reizigers gebeten zijn door de energie en hectiek van de grootsteden, willen anderen zich vooral helemaal kunnen onderdompelen in de ongerepte natuur. Tja, we zijn allemaal anders en reizen allemaal volgens onze eigen voorkeuren. Wij stellen je vandaag graag een reistype voor op maat van reizigers die hun schema niet laten bepalen door vluchturen en strakke dagplanningen. Reizigers die de wereld verkennen op hun manier, hun tempo en volgens hun eigen regels. Reizigers die op pad gaan met … een motorhome!

Thuis vertrekken, waar dan ook eindigen

Elke motorhomeliefhebber zal het je met veel liefde en passie uitleggen: een motorhome dat is pure vrijheid. Je bepaalt immers helemaal zelf waar je naartoe gaat, hoe lang je erover doet en waar je slaapt, want je hebt zowel je vervoersmiddel als je verblijfplek gewoon mee. Met een motorhome gaat het echt om de reis zelf en niet om het doel. Er zijn natuurlijk mensen die wel met een bepaald doel achter het stuur van hun huisje op wielen stappen, maar ook dan nog laten ze zich volledig leiden door het ritme van de route. Geen check-intijdstipppen, geen luchthaventransfers, alleen jij, je reisgezelschap en de weg die zich voor je uitstrekt. Wil je ’s ochtends nog even van de zonsopgang genieten en een koffietje drinken? Geen probleem! Jij beslist. 

Nieuwe bestemmingen om te ontdekken

En een motorhome biedt nog een aantal andere voordelen. Want hoewel je er natuurlijk perfect de Route du Soleil mee kan afleggen, trekken veel motorhomereizigers tegenwoordig richting het noorden van Europa. Want terwijl de verblijfsaccomodaties in de Scandinavische landen vrij duur uitvallen, zijn de kosten voor een kampeerplek beperkt. Zo kan je de pracht van Noord-Europa ontdekken, zonder je blauw te betalen. En dat ook nog eens helemaal op jouw maat, want er zijn zoveel soorten campers als er reisgezelschappen zijn. Van kleine, compacte wagens, tot grotere gezinsmodellen of superdeluxe motorhomes, voorzien van alle comfort. Jij reist, zoals jij het wil. 

Oh, en ook qua bagage heb je wat meer vrijheid met een camper. Zo kan je niet alleen makkelijk je fietsen, kinderwagens, surfplank of zelfs een kano meenemen, maar je hoeft je ook niet aan strikte vliegtuigregels te houden. Ideaal voor reislustigen met inpakstress!

Day at the Sea.

Aventures Motorhomes, jouw partner voor een geslaagde reis

Wil jij dat ook wel eens proberen? Bij Aventures Motorhomes kan je tal van campers huren. Voor een kort weekendje weg of een langere periode. Ze beschikken over heel wat verschillende modellen, die allemaal perfect onderhouden zijn. Is de reis je wel bevallen? Dan kan je ook bij hen terecht om een motorhome te kopen aan een fijne prijs. Passeer zeker even langs hun stand op het Vakantiesalon en ontdek de schoonheid van reizen met de camper. De wereld ligt aan je wielen, euh … voeten!

STAND NUMMER 04018
Aventures Motorhomes