Salon Des Vacances

Geef terug aan de natuur

15 januari 2020 | 2 min

Geef terug aan de natuur

Ben jij gek op reizen? Zou je graag jouw impact op het klimaat verkleinen? Je bent niet alleen. Heel wat mensen die regelmatig de wijde wereld intrekken worden steeds vaker geconfronteerd met twijfels. Wat is de impact van mijn reis op het klimaat? Kan ik iets doen om die impact te verkleinen of te compenseren? Want elke reis met bus, trein, auto, boot, vliegtuig … zorgt voor extra broeikasgasemissies. Zo is een retourvlucht van Brussel naar New York goed voor een uitstoot van ongeveer 2,6 ton CO2. Enter Greentripper!

Greentripper promoot duurzaam reizen door tips mee te geven over hoe je dit best aanpakt. Daarnaast kan je bij Greentripper de CO2-voetafdruk van je reis berekenen, en ze bieden je ook de mogelijkheid om die impact te neutraliseren. Ze snappen het bij Greentripper helemaal: wanneer we reizen, genieten we van de natuur, maar helaas dragen we ondertussen ook bij aan de verstoring van het klimaat dat het fragiele evenwicht van onze ecosystemen in stand houdt. Greentripper wil ervoor zorgen dat mensen zich bewust worden van de klimaatimpact van hun reis, en terug geven aan de natuur door middel van concrete klimaatactie.

Hoe ze dat doen? Wel, Greentripper heeft een calculator-tool ontwikkeld waarmee je de impact van jouw reis kan berekenen. Daarna kan je via hun organisatie een bijdrage leveren aan milieuprojecten. Daarvoor zijn ze samenwerkingen aangegaan met verschillende NGO’s die actief werken aan het reduceren van CO2-uitstoot in ontwikkelingslanden. Al de projecten zijn gecertificeerd volgens de hoogste standaarden zoals de Gold Standard. Daarnaast ondersteunen de projecten ook verschillende Sustainable Development Goals (SDGs) zoals lokale duurzame ontwikkeling, een betere gezondheid, een hoger inkomen en een hogere levensstandaard voor gezinnen in deze landen. Als u dus toch met het vliegtuig (of een ander vervoersmiddel) reist, dan kan u toch nog concrete klimaatactie nemen door steun te bieden aan één van deze projecten.

Nadat je je CO2-uitstoot hebt gecompenseerd op www.greentripper.org, dan ontvang je een persoonlijk e-certificaat als bewijs. Je ontvangt ook nog een leuke digitale kaart die je via sociale media kan delen om zo je vrienden te enthousiasmeren voor deze tool en voor hun impact te verkleinen.

Ga op het Vakantiesalon zeker even langs bij de stand van Greentripper voor nog meer informatie.

Standnummer 03403
Greentripper