Salon Des Vacances

Treed in de voetsporen van de handelskaravaan

15 januari 2020 | 2 min

Treed in de voetsporen van de handelskaravaan

Sommige plekken smeken er gewoon om dat meer mensen hen ontdekken. De mythische Zijderoute is zo’n plek. Of ja, een hele reeks aan plekken. De Zijderoute was eeuwenlang de handelsverbinding tussen China en het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied. Een netwerk van routes waarlangs de meest kostbare goederen verhandeld werden en culturen verspreid raakten. Het handelsverkeer verminderde zienderogen in de late middeleeuwen, toen er ook meer handelgedreven kon worden over het water, maar vandaag lijkt de Zijderoute weer te herleven. En reisagentschap Silk Voyage draagt daar een belangrijk steentje aan bij. 

Autumn grassland for yak feed with stream and beautiful snowy mountain range background at Xinjiang, China

Silk Voyage is in België uniek in z’n soort. Het is het enige reisagentschap dat reispakketten op maat in Centraal-Azië en de Kaukasus aanbiedt. Oprichtster Durdona Kadirova groeide op in Oezbekistan maar emigreerde later en bracht 20 jaar door in verschillende landen. Daardoor kreeg ze een duidelijk beeld van de verwachtingen en wensen van toeristen en buitenlanders, maar ze besefte ook wat haar thuisland te bieden heeft als toeristische bestemming. 

Ze besloot al snel om verder te kijken dan alleen haar thuisland en de volledige Grote Zijderoute als uitvalsbasis te nemen. De landen langs die route zijn immers nog grotendeels onbekend terrein voor de meeste Europese toeristen. Landen zoals Uzbekistan, Kyrgyzstan, Kazakhstan, Armenia, Georgia or Azerbaijan. Deze en veel andere landen hebben wel heel wat in petto voor liefhebbers van avontuur en cultuur. Silk Voyage biedt dan ook volledig op maat gemaakte reizen en hoogkwalitatieve ervaringen aan in samenwerking met tal van lokale partners. Zo tracht ze de Europese toeristen te laten kennismaken met de schoonheid van dit onbekend en onbemind gebied.

The road network was used in the past centuries by merchants trading goods and silk between distant countries and cross-continental regions.

En of Centraal-Azië en de Kaukasus veel te bieden hebben! De diverse majestueuze natuurlijke settings nodigen je uit om het avontuur aan te gaan. Fietsen, heli-skiën, free riding, paardrijden of kameelrijden … het kan allemaal tegen die fantastische achtergrond die je nergens anders ter wereld vindt. Wie wat meer op cultuur gericht is kan z’n hart ophalen in de vele antieke steden langs de route. Exotisch en simpelweg adembenemend. Om van de overheerlijke lokale keuken en uitermate warme en gastvrije lokale bevolking nog maar te zwijgen. Kortom: een gebied dat wel ontdekt moet worden, zeker nu je er op dit moment nog in alle rust van kunt genieten. En jouw partner in crime? Silk Voyage natuurlijk. 

Kom op het Vakantiesalon langs bij Silk Voyage en laat je betoveren door de pracht en praal van de zijderoute.

Standnr 05580
Silk Voyage