Salon Des Vacances

Verken het Midden-Oosten

23 januari 2020 | 1 min

Verken het Midden-Oosten

Het Midden-Oosten komt vaak in het nieuws, maar niet altijd om de juiste redenen. Israël, Egypte, Jemen, Jordanië, Libanon, Oman, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten zijn ook fantastische reisbestemmingen. Ideaal voor de meerwaardezoeker, die niet altijd platgetreden paden wil betreden.

Je houdt van mooi weer, palmbomen, de zee, uitgestrekte (woestijn)landschappen, geschiedenis en heerlijke gerechten zoals grill, shoarma, falafel, hummus, … ? Kom dan eens van het Midden-Oosten proeven op het Vakantiesalon. Verschillende exposanten vertegenwoordigen deze landen, zodat jij je naar hartenlust kan informeren vooraleer je naar deze unieke bestemmingen trekt.

Reizen naar het Midden-Oosten: solo of samen?

Je kan zowel voor solotrip als een duurzame reis of een groepsreis kiezen. Als je weinig of geen ervaring hebt met de regio en de taal is een reis in groep een mooie must. Zeker als je weet dat reisorganisaties zoals Djoser, Joker en Koning Aap expert zijn in de regio.

Wat is de beste reistijd voor het Midden-Oosten?

Als het hier koud is, is het in het Midden-Oosten warm … en omgekeerd. Heb je dus nood aan een streepje zon in de herfst, winter of lente? Trek dan zeker naar het Midden-Oosten. Landen zoals Israël, Egypte, Jemen, Jordanië, Libanon, Oman, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten zijn de ideale reisbestemming voor de herfstvakantie, de kerstvakantie, de krokusvakantie of de paasvakantie. Het weer en klimaat in het Midden-Oosten is er dan over het algemeen droog en warm. Net wat je van de ideale vakantiebestemming verwacht!